ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Литекс победи с 2:0 Локомотив (София) като гост в първи мач от втория кръг на “А” група. Гостите стигнаха лесно до успеха, а с играта си “железничарите” сякаш искаха да благодарят на ловчанлии за края на миналия сезон, когато пък те взеха победа, която ги спаси от изпадане.

Головете за Литекс вкараха Джордан и Симеон Славчев, а цяло второ полувреме агитката на домакините скандираше срещу треньора на Локо Емил Велев и искаше неговата оставка.

Срещата започна в добро темпо, като само в първите 3 минути можеше да паднат 3 гола. Още в първата атака на Локомотив Бранимир Костадинов се озова сам срещу вратаря на гостите, но не успя да стреля добре и топката попадна в ръцете на Пиргов. В следващата атака Джордан излезе сам срещу Галев, преодоля го, но топката се търкулна покрай гредата в аут. Само минута по-късно отново Джордан бе на изгодна позиция, но се засуети и ударът му бе блокиран от Бранеков. Нещата на терена се успокоиха в следващите минути, но логичното се случи в 16-ата, когато гостите излязоха напред в резултата. Джазула изведе Джордан сам срещу Галев и нападателят на сгреши – 0:1.

Домакините тръгнаха на щурм, който обаче бе стихиен и не се стигна до сериозни опасности пред вратата на Пиргов. За сметка на това играчите на Емил Велев на няколко пъти бъркаха преди най-важния пас и оставиха съмнения с играта си. Към края на първата част незнайно защо гостите се изнервиха и направиха доста груби нарушения, които бяха санкционирани с картони от рефера.

Втората част започна като първата – с две вихрени атаки, след които темпото спадна. Крум Бибишков направи сериозен пропуск, след като от метър не успя да оцели празната врата. Тодор Христов бе близо до гола след опит за центриране, но и тогава топката не влетя в мрежата. Усещайки накъде отиват нещата, феновете на домакините започнаха да скандират “Оставка” по адрес на Емил Велев, както и да подхвърлят обидни реплики към специалиста. До края на срещата играчите на Лoкомотив не организираха нито една сериозна атака и залагаха само на балонни и прекалено дълги центирания, които естествено не затрудниха защитата на Литекс.

Стигна се до там в последните 5 минути вместо да атакуват, играчите на домакините да си подават топката в защита сякаш водеха в резултата. В 89-ата минута Симеон Славчев се откъсна сам срещу вратаря на домакините и лесно го преодоля за 2:0.

Така след лек мач на стадион “Локомотив” Литекс постигна успех с 2:0 и е с пълен актив от 6 точки след 2 изиграни мача. Локомотив (София) пък е с една точка, която спечели в срещата с Пирин (Гоце Делчев).

Локомотив (София) - Литекс 0:2
0:1 Джордан (15), 0:2 Симеон Славчев (89)

Срещата по минути!

1-svirkata.jpg Начало на мача
2- Бранимир Костадинов излезе сам срещу вратаря на гостите, но си поведе дълго топката и не успя да реализира
3- Джордан се озова в добра позиция, успя да бутне топката покрай вратаря, но тя мина покрай вратата
4- Нов шанс за гол пред Литекс, но Джордан се засуетява и е блокиран
15-
topka.jpg ГОЛ ЗА ЛИТЕКС! Джордан се реваншира за пропуските си и открива резултата. Той е изведен перфектно от Джазула сам срещу вратаря и този път не греши - 0:1!
18- Пропуск за Локо София. Костадинов стреля с глава отблизо покрай вратата
21- Джазула отново е точен с паса си. Той намира непокрития Ваюши, който от границата на наказателното поле цели горната греда
35-
jalt.jpg Жълт картон за Недялков, който спира атака на домакините по десния фланг
40-
smqna.jpg Принудителна смяна в състава на Литекс. Играта напуска Илия Миланов, който е заменен от Александър Цветков
41-
jalt.jpg Жълт картон за Ваюши за грубо нарушение срещу Махамат
44-
jalt.jpg Жълт картон и за Джамал Берберович
45+2-
svirkata.jpg Край на първото полувреме

46-
smqna.jpg Смяна на почивката в Литекс - Манолов се появява на мястото на Колев
46-
svirkata.jpg Начало на второто полувреме
46- Бибишков прави непростим пропуск! Нападателят се озова на метър пред опразнената врата, но незнайно как не уцели вратата!
50- Хубав удар на Тодор Христов от дистанция, но Илко Пиргов внимаваше и изби в корнер
57- Феновете на домакините започнаха да скандират срещу Емил Велев и да искат оставката му
62- Опасна контра за Литекс, подета от Манолов, завършва с пас на Джордан към Джазула, но Галев спасява удара на халфа
67-
smqna.jpg Делян Колев заменя Махамат, а Илиев влиза на мястото на Писаров
78-
smqna.jpg Последна смяна в състава на домакините - Цанков се появява на мястото на Христов
81-
jalt.jpg Жълт картон за Делян Колев за фаул отзад срещу Джазула
89-
topka.jpg ГОЛ ЗА ЛИТЕКС! Оранжевите матират съперника си със светкавична контра. Цветков се пребори за топката и извежда Славчев, който напредва от центъра и сам срещу вратаря бележи за 0:2.
90+3-
svirkata.jpg Край на срещата


ЛОКО (Сф):
84. Валентин Галев, 18. Александър Дюлгеров, 5. Марко Ранджелович, 6. Александър Бранеков, 8. Румен Трифонов, 33. Том, 94. Азрак Махамат (67-19. Колев), 7. Искрен Писаров (67-14. Димитър Илиев), 17. Тодор Христов (11.Цанков), 70. Бранимир Костадинов, 76.Крум Бибишков
Резерви: 1. Божидар Митрев, 16. Димитров, 24. Илиян Гаров, 21. Даниел Гаджев, 19. Колев, 11.Цанков, 14. Димитър Илиев
Треньор: Емил Велев


litex.jpg
ЛИТЕКС
: 26. Илко Пиргов, 3. Антон Недялков, 4. Васил Божиков, 16. Страхил Попов, 18. Илия Миланов (40- 21. Цветков), 9. Уилмар Джордан, 14. Армандо Ваюши, 6. Симеон Славчев, 8. Никола Колев (46-11. Манолов), 10. Юрген Джазула, 33. Джемал Берберович
Резерви: 1. Орлинов, 2. Динчев, 11. Манолов, 19. Руменов, 21. Цветков, 22. Грозев, 24. Златинов
Треньор: Златомир Загорчич



София, ст. "Локомотив"
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони:
Антон Недялков, Армандо Ваюши, Джамал Берберович (Литекс); Делян Колев (Локомотив)