ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският баскетболен национал Александър Везенков и Сакраменто Кингс разбиха Юта Джаз със 125:104 в мач от редовния сезон на НБА. „Кралете“ бяха без голямата си звезда Диарън Фокс, който пропусна двубоя заради контузия на рамото.

Александър Везенков за първи път се появи в игра в края на първата четвърт, който остана на терена и за началото на втората част. 28-годишното крило не взе участие в третата четвърт, но получи време за игра през четвъртия период.

В крайна сметка българският баскетболист беше на терена в продължение на 11:23 минути, в които натрупа актив от три точки, четири борби и две асистенции. Везенков реализира една от двете си стрели от тройката, а имаше и една неуспешна за две точки.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Най-резултатен за Сакраменто беше Кийгън Мъри, който блесна с 47 точки. Литовската звезда Домантас Сабонис записа традиционния си дабъл-дабъл 20 точки и 10 борби. Малик Монк наниза 18.

Колин Секстън се отличи с 28 точки за Юта Джаз. Луари Марканен завърши с 18. Тейлър Хенрикс и Тейлър Хортън-Такър вкараха по 12.

За „кралете“ това беше втори пореден успех, след като в петък се наложиха над Оклахома Сити Тъндър. Юта Джаз пък спря серията си от две поредни победи.

През следващата седмица на Сакраменто предстоят четири домакинства. На 19 декември (вторник) от 5:00 часа българско време е мачът срещу Вашингтон Уизърдс. Два дни по-късно „кралете“ приемат Бостън Селтикс. На 23 декември (събота) е двубоят с Финикс Сънс, а на следващия ден Кингс играят с Минесота Тимбъруулвс.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!