ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Възрoденият баскетболен ЦСКА лети този сезон в НБЛ, преследвайки голямата си цел - спечелването на шампионската титла. "Червените" се представят силно до момента и имат 8 победи и 3 загуби, като успяха да спечелят и срещу шампиона Балкан в Ботевград. Отборът, воден от Росен Барчовски, впечатлява с много резултатна игра. 

Безспорно обаче ЦСКА за момента не получава полагащата му се мощна подкрепа от трибуните. Треньорският щаб и играчите на кандидата за титлата силно се надяват по-скоро да имат привилегията да приемат съперниците си в пълната си зала, както и да играят и навън пред много свои фенове.

Пред камерата на БЛИЦ Live застанаха двамата помощници на Росен Барчовски - легендата Георги Давидов и Даниел Клечков, които са амбицирани да жънат успехи с ЦСКА.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Надяваме се ЦСКА да станем шампион. Това е идеята, откакто отборът беше възстановен. Правим всичко възможно ЦСКА да е шампион колкото се може по-скоро. През миналия сезон имахме много трудна задача да направим самата организация на клуба от нищото. Процесът е много тежък и труден. Тази година и селекционно, и въобще като подготовка, нещата бяха много по-спокойни от миналия сезон. Надявам се, че сме направили един добър, хомогенен състав, който да е готов за големите битки, които тепърва предстоят", коментира Давидов. 

Даниел Клечков обясни защо "червените" не успяха да спечелят титлата през миналия сезон (0:47 мин.)

За съвместната работа с легендата Росен Барчовски, на когото помагат и в националния отбор (2:00 мин.)

"На мен емблемата на ЦСКА не ми тежи, защото съм израснал в клуба, още от старша възраст. Чувствам се много добре и съм много спокоен. ЦСКА се бори за призовите места и е нормално да има напрежение. Зад всеки голям успех стои много работа и много напрежение. Не се плашим от това", каза Давидов. (3:15 мин.)

"Много от играчите ни още не са дали максимума си. От всеки извличаме максимума. Важно е да започнем да играем не само за победите, а и за публиката. Трябват ни много повече фенове в залата. Когато е пълна, мотивацията на играчите е по-различна", обясни Даниел Клечков. (4:10 мин.)

"Публиката, която идва на мачовете ни, не искам да кажа скандално малко, но е незадоволително на този етап. Феновете ги няма вече втора година, а те са най-големият мотиватор за един състезател", каза Давидов. (5:00 мин.)

"Когато играех за ЦСКА, имахме баскетболна публика. Имаше и фенклуб, пътуваха с нас и ни подкрепяха и в гостуванията. Съжалявам много, че момчетата, които сега играят в ЦСКА, не могат да усетят това нещо. Тайно се надяваме да играем пред повече фенове", добави бившият баскетболен национал. (5:37 мин.)

Давидов разказа за паметните си мигове с екипа на ЦСКА и за вечните дербита с Левски (9:00 мин.)

"Целта на България е класиране на европейското първенство. Имаме много трудна програма. Първият ни домакински мач е срещу световния шампион Германия. Със сигурност залата в Ботевград ще се напълни и ще има страхотна атмосфера", коментира Давидов. Двамата с Клечков са помощници на Росен Барчовски и в националния отбор. (10:00 мин.)

Хвърлиха бомба за голямата ни звезда Александър Везенков (10:40 мин.)

"Три лета бях с Везенков в Америка, когато се подготвяше с американски специалисти. Бях на паметния момент, когато го избраха в драфта на НБА (б.р. - Бруклин Нетс през 2017 г.)", разказа Давидов. (11:45 мин.)

Даниел Клечков изказа специални благодарности към играча на Сакраменто Кингс и обясни как той е помогнал на баскетболните ни таланти. (12:50 мин.)

"Младите не тренират достатъчно, но не са виновни само те за това нещо", коментира Клечков. (14:00 мин.)

"Бях футболист, и сега всяка събота играя. Баща ми е треньор по баскетбол, така че нямах много голям избор", разказа Даниел Клечков, който говори и за родния си Ботевград. (17:50 мин.)

"Целта ни е да помагаме на нашата организация и Росен Барчовски ЦСКА да се озове на върха, да бъде шампион след толкова много години. Правим всичко възможно това да се случи", добави Давидов. (18:40 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!