Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски коментира загубата ни от Германия в третия квалификационен мач за Евро 2013.

„Започнахме мача лошо, след загубата от Азербайджан играхме със страх. Не успяхме да се справим с тяхната преса в защита, направихме грешки, позволихме им лесни кошове,“ заяви треньорът.

Въпреки загубата, Барчовски е на мнение, че националите са изиграли най-добрия си мач от началото на лагера. „Свалихме разликата с много труд. Оттам-нататък изиграхме най-добрия си мач от началото на подготовката. След това се създадоха ситуации, пропуски от чисти позиции, пропуснати фаулове. А Германия е сериозен, класен отбор. Смятам, че моят отбор, след критиките заслужава поздравления за тази игра. Ако бяхме играли така срещу Азербайджан, щяхме да победим там. Това е българска слабост, играем силно със силните, и по-слабо с тези от нашата черга, заяви той. - Сега се готвим за гостуването в Люксембург. Адски сериозно, казах им. Там да победим, след това сме в Швеция. Ще гоним победа във всеки мач, плюс това Азербайджан тук трябва да ги победим с 15 точки тук. Много решаващо е гостуването на Швеция. Ако не успеем да победим там, трябва да победим Азербайджан задължително с 15 точки. Трябва да бием Люксембург два пъти. Ще играем и в Германия, дай боже да поднесем изненада. Но така ще зависим и от другите срещи, затова ще е много добре да победим в Швеция.“