Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски говори след победата на "червените" с 82:80 над Балкан Ботевград и предстоящия в петък финал за Купата на България срещу Левски, първи от 30 години насам.

Специалистът отговори на коментарите от лагера на Черноморец, че тазгодишният финал е нагласен, за да могат именно Левски и ЦСКА да се изправят в решителния спор за Купата.

"Левски въобще не мога да ги мисля в момента. Трябва да се преодолее този шок, изключителен адреналин. Страшна битка и страшни обрати - никак не е лесно. Сега просто трябва да си починем. Балкан пазеше Таменанг Чо много добре, Христо Захариев е отличен защитник и го затрудни много. Ние сме свикнали от него да идват 20-30 точки с лекота. Днес ги нямахме и нападението ни се затрудни. В края на редовното време мачът беше наш - отскочи щастливо тази топка, която Митко я вкара, иначе мачът беше спечелен. В редовното време ние го печелим, в продължението - те. Рискувах с вкарването на Драган с цел да играем за три точки. Чо се появи накрая на мача, нямаше ги неговите точки, само че тези накрая са като 20.

През 2005-а водех отбора, тогава спечелихме финала в Стара Загора с Лукойл Академик. Най-тежко се играят предварителните мачове - четвъртфинали и полуфинали. На финала отборът по някакъв начин е постигнал някаква цел и се е представил достойно. Стана най-доброто - домакините са на финал. Най-голямата победа, освен страхотното зрелище, беше публиката. Паркингът отвън беше пълен. За втори път се случва след мача България - Португалия в Ботевград. Това е някакъв сигнал, който не трябва да изпускаме.

Ще посъветвам хората, които смятат, че финалът е уреден, да си мерят приказките. Като кажеш някоя глупост, години наред тя не може да се измие. Това ми се е случвало на мен. Този мач според вас може ли да бъде нагласен. Има ли такъв нагласен мач? Ако има, значи сме за "Оскар". Ние сме абсолютни призьори, това са пълни глупости. Това, че от Черноморец си загубиха мача срещу Левски, не им дава право да правят подобни коментари", заяви Барчовски.