Президентът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов коментира класирането на "сините" за финала за Купата на България след победа в полуфиналите със 77:73 над Черноморец.

“Играем от мач на мач по-добре. Смятам, че с игровото си поведение тези момчета заслужават всички хора, които обичат Левски, трябва да дойдат да ни подкрепят. ЦСКА в момента играе най-добрия баскетбол без дискусия. Ние играем много освободено. Имахме уникалния шанс да съберем Асен Великов и Златин Георгиев заедно - хора, които много обичат Левски. Най-старите в отбора са изключително добронамерени и позитивни към децата. 

Не сме направили някакво геройство, ние имаме осми или девети бюджет в Лигата. Направи се една много добра сплав между млади и стари играчи. Виждате Момчил с какъв хъс игра, а е само на 17 години. Моля само едно - за два дни доказахме, че те трябва даа бъдат подкрепи. До този момент не сме имали подкрепата, защото не бяхме натрупали необходимото доверие. Започнахме с три загуби и предстоеше гостуване в Бургас.

Само знам, че това е шести пореден финал. За да не бъда фалшив, ще кажа, че предпочитам да играем ЦСКА. Само лудостта на Чакмаков и моята могат да докарат толкова хора в залата. Ако “синя” България дойде тук, за да награди тези момчета, мисля, че можем да победим когото и да е.

Ако е Ботевград на финала, сигурно ще дойдат 2000 души. Приемаме много тежко и много отговорно това, че Левски беше дисквалифициран от Балканската лига”, каза Папазов след полуфинала срещу Черноморец.