Баскетболистите на Берое ще изиграят първия си мач в Европа на 3 октомври от 21:30 часа българско време. Съперник на носителите на Купата и Суперкупата на България във втория квалификационен кръг на втория по сила турнир на Стария континент ще бъде белгийския Монс. Срещата ще се играе в „Монс Арена“ в едноименния град. Домакините вече пуснаха в продажба и билетите за двубоя като до деня на срещата те са с цена от 13 евро.

В първия кръг на квалификациите във ФИБА Еврокъп Монс отстрани исландския Рейкявик. Белгийският тим спечели и двете срещи като първо се наложи като гост, а след това като домакин. Двубоят с Берое ще бъде под №200 в европейските турнири за Монс.

Тимът е четирикратен вицешампион на Белгия – 2006, 2009, 2013, 2015, двукратен носител на Купата на страната – 2006 и 2011 г, втори в турнира Еврочалъндж през 2008 и носител на Суперкупата на Белгия през 2011 г.

В състава си за този сезон Монс разполага с шестима американци. Тимът обаче е изиграл едва три официални срещи – двете от турнира ФИБА Еврокъп и първата среща от първенството. На старта на шампионата на Белгия Монс отстъпи на Остенде със 74:85. По време на подготовката белгийския тим изигра девет контролни срещи и загуби само една от тях.