Националният отбор на България по баскетбол за юноши до 18 години се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство в Дивизия "B", което се провежда в Скопие. Тимът ни записа трета поредна победа на шампионата, след като в последния си мач от груповата фаза надви Нидерландия със 79:72.

С успеха националите ни завършват този етап с баланс от 3 победи и 1 поражение, като мястото им в крайното класиране в групата и следващият съперник ще станат ясни след изиграването и на останалите срещи днес.

Баскетболистите на Стойо Чолаков започнаха по-добре мача и рано натрупаха 8 точки аванс, като след десет минути игра водеха с 23:16. Съперникът скъси дистанцията само на 2 през втория период, но на почивката предимството отново бе за България – 41:37.

Нидерландия се доближи на точка малко след подновяването на играта, но националите ни отвърнаха със серия от 17:0 и преди заключителната четвърт вече бяха напред с 62:49. Нашите водеха и през цялата последна част и въпреки че минута преди края съперникът отново заличи голяма част от пасива си, те нямаха проблем да спечелят срещата.

Александър Гавалюгов завърши с 18 точки (4 тройки), 7 борби и 7 асистенции за България. Деян Колев вкара 15 точки, с 13 е Теодор Трифонов.