Рилски спортист приема турския Бююкчекмедже в мач от групите на турнира за Купата на ФИБА Европа. Само победа и добро развитие на обстоятелствата в останалите групи ще дадат шанс на самоковци да продължат напред в турнира.

"При загуба санкции за отбора ще има. Ако все пак се стигне до победа над турския тим, което аз не очаквам, играчите ще си спестят глобите. Никъде няма такова нещо - само да се дава, без да има резултати. Колкото и да съм либерален, не става така. Не ги глобих след загубата от Ямбол, не ги глобих и след разгромната загуба от Берое, но нещата вече се натрупват. Не трябва да ме мислят за краен глупак", каза президентът на Рилски спортист Петър Георгиев пред вестник "7 дни спорт".

Вчера президентът на Рилецо повика на среща треньорския щаб Людмил Хаджисотиров-Удо и Галин Стоянов-Патрик. "На първо време ще говоря с треньорите, а с играчите ще се срещна след мача. Не искам да внасям смут преди важния двубой", добави шефът.

Той не пропусна да коментира и загубата на самоковци от Берое в шестия кръг на НБЛ.

"Очаквах загуба при гостуването на Берое, но не и такава разгромна - категоричен е той. - Беше тежка седмица, но нищо не ги оправдава. На тях им беше весело, като играха срещу Берое, а на мен - не. Трябва да питате треньора дали е правилен тренировъчният процес. Много слабо представяне на чужденците, а те могат много повече."

Изненадващо той нападна българските играчи, които не получават много време за изява на игрището от началото на сезона.

"Трябва да се дава по-голям шанс на българските баскетболисти, но те не искат да докажат, че мястото им е на игрището. Не знам дали въобще тези хора искат да станат баскетболисти. Разочарован съм от българите и не искам да коментирам."