Олимпиакос победи Панатинайкос с 68:66 във втория мач от финалната серия в баскетболното първенство в Гърция. Серията е 1:1 победи. Следващият трети мач е в залата на Олимпиакос на 26 май от 19:30 часа българско време.

Двубоят в О.А.К.А приключи по изключително драматичен начин. 8,3 секунди преди края Олимпиакос водеше с 65:63. Легендата на ПАО Димитрис Диамантидис вкара тройка за 66:65. В следващата атака лидерът на Олимпиакос Василис Спанулис реализира тройка със сирената за 68:66. Играчите и треньорският щаб на Панатинайкос претендираха за крачки на Спанулис при стрелбата.

Изключително любопитен момент настъпи с отбелязването на победния кош. Веднага след като топката влезе в мрежичката абсолютно всички играчи на Олимпиакос се втурнаха към тунела, за да се приберат към съблекалните. Последваха ги треньори, служебни лица и вероятно част от ръководителите. Омразата между двата гръцки гранда достига невиждани размери и едва ли успех в залата на противника ще се размине без последици. След бързото бягство към победата Спанулис и компания се радваха в коридорите на успеха.

Йоргос Принтезис завърши с 20 точки и 9 борби за успеха, а Спанулис имаше 11 точки, 5 борби и 3 асистенции. За домакините 12 точки вкара Никос Папас, а 9 имаше Джеймс Джист.