Един от основните "виновници" за реновирането на залата на стадион "Българска армия" и изпълнителен директор на обединен баскетболен клуб ЦСКА - Александър Чакмаков, говори относно това как е протекъл ремонта, защо залата е кръстена на Румен Пейчев и редица други интересни теми.

"Не може да има спорт, не може да има общество, ако няма спомен за миналото. Нищо не започва от нас. Нямаше как в българския баскетбол да няма ЦСКА. Трябва първо да се изградят къщата и основите. Няма да се форсира мъжкият отбор, бавно и спокойно, докато ЦСКА намери спонсори, които да го направят равностоен на водещите отбор. Иначе няма смисъл", обясни шефът на "червените".

"Аз съм правил ремонт на тази зала поне два пъти, като вторият път бе по-сериозен ремонт. Миналото лято реших, че всъщност не е толкова сложно да се възстанови залата и оттогава работя по организацията на този ремонт. Не беше толкова сложно, беше въпрос на време", заяви Чакмаков.

"Най-трудно беше да оправим съблекалните, защото там всичко трябваше да се изгради от нулата. Както казах, всичко е въпрос на време, на натиск, на организация и срокове, а ние се справихме доста добре. Имаме договорни отношение с ПФК ЦСКА. Трябва да им предоставим отчет за свършената работа, трябва да се договорим за справедливата цена на инвестицията, но всичко ще е със себестойност, без надценки. Сумата, определено не е плашеща", продължи с разказа си бившият президент на БК ЦСКА.

"Федерацията ни предостави настилката, тя е подвижна. Светлинните табла също са от федерацията, а TESY, които са спонсори на младежките национали ни предоставиха бойлерите, с които отопляваме. Името на залата за мен бе автоматичен избор. За мен бе чест, че познавах Румен Пейчев. Израснал съм на този стадион, познавам поколения спортисти, не само баскетболисти. Румен Пейчев е голямо име - човек, който винаги е играл с морал. Никога не се е оплаквал, че съблекалнята не е във вида, в който я видяхте днес, че няма топла вода, че не си е получил заплатата. Това го казвам като урок за по-младото поколение", коментира още Сашо Чакмаков, който е син на легендарния футболист и първи капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков.

"Много е важно да се върне баскетболното дерби ЦСКА - "Левски". Без ЦСКА не може да има "Левски" и обратното. Много съм щастлив, че в неделя ще можем да направим едно малко тържество, да почетем паметта му. Миналото трябва да се уважава", каза още изпълнителният директор на обединен баскетболен клуб ЦСКА.