Днес започват полуфиналите при жените в Националната баскетболна лига. Носителят на Купата Нефтохимик 2010 ще срещне у дома в първите две срещи Монтана 2003. Двубоят днес е от 18:00 часа в зала „Бойчо Брънзов“. Вторият мач е утре от 18:30 часа отново в бургаската зала. Треньорът на Нефтохимик 2010 Дечо Коешинов заяви, че той и момичетата му много искат да се класират на финала.

„Отборът ни се намира в добро състояние. Всички състезателки са добре, няма контузени и работим по програмата, която сме си поставили. Нямаме някакви проблеми. Най-важното е, че всички състезателки са здрави и ще може да използваме оптималния ни състав", каза Коешинов пред bgbasket.

"Нормално е очакванията ни са да искаме да отстраним Монтана 2003, защото и аз, и момичетата искаме да сме на финал, а това минава чрез три победи над тях. Надявам се да успеем да го направим. Съперникът ни играе доста бърз баскетбол. Единственото, което за мен е добре е, че разполагаме с доста опитни състезателки и очакваме те да дадат това, което са давали до момента, за да можем да се противопоставим на Монтана. Въпреки, че те загубиха сила под коша, след напускането на унгарката Юдит Кайдачи, противникът ни имат достатъчно силни страни и има с какво да респектира всички отбори. Независимо, че ние ги победихме в края на шампионата там, те победиха Дунав 8806, което само по себе си говори за стойността на отбора им", добави треньорът на Нефтохимик 2010.