Уникална постъпка на фен на загиналата преди седмица баскетболна легенда Коби Брайънт трогна милиони, а те не спират да говорят за това в социалните мрежи.

Китайски милионер върна на гимназията на Коби "Лоуър Мериън" уникалния му екип с номер 33, с който Брайънт е играл за отбора на училището и е станал шампион през сезон 1996-97.

Потникът беше откраднат преди три години, а китаецът явно е решил да направи добро от мъка по идола си, като не само, че не искал пари в замяна, ами платил и всички транспортни разходи.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Шампионският екип на Брайънт беше изложен в залата на гимназията по време на мача, спечелен от училището му срещу Саудъртън с 42:37. Двубоят беше изгледан от близо 1600 души, които бяха облечени в черно.

"Въпреки славата и международната си известност, Коби често се връщаше тук и ни държеше близо до сърцето си. Той ни помогна да ремонтиране тази зала и да я направим в прекрасно спортно съоръжение. Радвам се, че част от него се върна тук", коментира директорът на гимназията Шон Хюз.

Припомняме, че легендата на Лос Анджелис Лейкърс загуби живота си с катастрофа с хеликоптер, в която загинаха още 8 души, сред който и дъщеря му.