Вчера американските медии обявиха, че баскетболната легенда Коби Брайънт и дъщеря му Джана са били погребани на частна церемония по настояване на семейството му. Сега стана ясно и къде са били положени телата на двукратния олимпийски златен медалист и на 13-годишната му дъщеря.

Става дума за гробището „Пасифик Вю Мемориал Парк“, което е разположено върху 182 декара на хълма Спайглас в Нюпорт Бийч, щата Калифорния. Характерното за него са положените на земята надгробни камъни, както и една редица с мавзолеи.

От сряда имената на Коби и Джана Брайънт са вписани в сайта сред лицата, погребани в „Пасифик Вю Мемориал Парк“. Гробището е разположено съвсем близо до дома, в който живееше бившият играч на Лос Анджелис Лейкърс. Разстоянието е само 3 км по права линия. Наблизо е и църквата, която семейството на Брайънт посещава.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Преди погребението на Коби Брайънт в петък, най-известният човек, чието тяло е положено в това гробище, беше бившият актьор Джон Уейн. Легендата на уестърн филмите умира през 1979 г., но гробът му дълго време остава без надгробен камък.

Семейството на Уейн не желае заради популярността на филмовата легенда феновете да тъпчат върху съседните гробове. Все пак през 1998 г. е поставена възпоменателна плоча. Тя е метална и върху нея е изобразен яздещ каубой, както и американското знаме на фона на пейзаж от югозападните щати.

Управата на „Пасифик Вю Мемориал Парк“ има политика да не разкрива точното местоположение на гробовете и то се знае само от членовете на семействата. Има няколко интернет източника, включително сайта „FindAGrave“, които предоставят насоки към мястото с надгробната плоча на Джон Уейн, което е маркирано и в направената „Google Map“ на гробището.

В същото гробище са погребани и други популярни лица. Сред тях са музиканти, бизнесмени, политици и др.

ПОПУЛЯРНИТЕ ЛИЦА, ПОГРЕБАНИ В „ПАСИФИК ВЮ МЕМОРИАЛ ПАРК“
* Актьорът Джон Уейн
* Музикантите Джеф Ханеман (Slayer), Кевин ДюБроу (Quiet Riot) и Боби Хетфилд (the Righteous Brothers)
* Ресторантьорите Боб Уейън и Джон Галарди
* Бившият треньор на Лос Анджелис Рамс Рей Малаваси
* Модният дизайнер Биджан
* Конгресменът Джеймс Рузвелт-втори, син на бившия американски президент Франклин Делано Рузвелт