Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков ще връща на близнаците Калоян и Деян Иванови от националния тим.
"В момент на емоция е много лесно човек да каже, че се отказва, но аз страницата с близнаците Иванови съм я оставил отворена. Нещата, които се случиха преди последния мач с Естония, повлияха и се надявам да няма повече подобни истории”, заяви Глушков пред сайта BGbasket.com.

Както е известно, националите не успяха да се класират за Евро 2015, след като отстъпиха на Естония с 61:49 на реванша в квалификациите.

"Три коша тук и три в Талин ни липсваха да се класираме, констатира Глушков. - За съжаление трябва да правим планове за догодина за истинските квалификации. Много ми се иска баскетболистите, които играят в чужбина, да дойдат в националния отбор и да му помогнат, а не той да им помогне да играят още една година в чужбина. Иначе на всички играчи им пожелавам да си намерят такъв отбор, който да им помогне да направят стъпка напред в развитието си, да станат играчи с определена класа и да имат същата тежест в националния отбор, каквато имат в клубовете.”