Вицепрезидентът на Черно море Порт Варна Симеон Варчев заяви, че независимо кой ще бъде новият старши-треньор на мъжкия национален отбор, ще разговаря с близнаците Деян и Калоян Иванови отново да облекат националния екип. Варчев коментира и защо Георги Младенов трябва да поеме отбора.

„Георги Младенов е много голямо име в българския баскетбол. Като треньор няма кой знае какви изяви, но все пак от доста години упражнява тази професия. Има желание, има амбиция, така че мисля, че ако му дадем шанс, ще бъде добре. Той игра баскетбол с много високо самочувствие и го придава и на отборите, на които е треньор”, коментира Варчев пред Bgbasket.com.

Преди два дни Георги Младенов каза, че ако бъде избран за национален селекционер, ще говори с близнаците Иванови да се върнат в отбора, а попитан дали би се включил в тези разговори, Варчев отговори: „При всички случаи. Аз поначало смятам да разговарям с тях, защото мисля, че на тази възраст би трябвало да помогнат. Те получиха много от баскетбола и трябва и малко да дадат. Знам, че не са в добри отношения с някои колеги и вашите колеги, журналистите, ги дразнят малко. Но те трябва да преодолеят собственото си его и да направят крачка, за да помогнат на българския баскетбол. Убеден съм в това и аз ще пледирам за него. Който и да е треньор, аз ще разговарям с близнаците.”


За очакванията си за евроквалификациите това лято и за програмата от 3+1 години при назначаването на новия треньор на националния отбор, Симеон Варчев каза: „Аз съм непоправим оптимист и смятам, че можем да преодолеем тези отбори. Все пак не е Сърбия, не е Русия, не е Литва. Държавите са от нашето ниво и при една добра организация, добра работа, при една добра селекция и правилно ръководене на мачовете, защо да не се класираме? Мисля, че програмата 3+1 години е добра, защото иначе трябваше да назначим треньор само за тази година. Така новият треньор ще има възможност и в следващия цикъл, за следващото Европейско първенство, което е през 2017 година, да си направи програма и план.”