Спортист №1 на България Александър Везенков и Сакраменто Кингс приключиха участието си в НБА за сезон 2023/24. „Кралете“ отстъпиха на Ню Орлийнс Пеликанс с 98:105 като гост във финален мач от play-in баражите за попадане в плейофите на Западната Конференция.

Сакраменто взе първата част с 23:22, но загуби втората с 11 точи разлика. Третият период беше равностоен – 29:29. В средата на заключителната част Ню Орлийнс успя да увеличи на 20 точки аванса си и до края не допусна преднината му да бъде намалена до опасни граници, въпреки силните заключителни минути на съперника.

По този начин „пеликаните“ затвърдиха пълната си доминация над Сакраменто в рамките на сезона. Тимът от Ню Орлийнс спечели и шестте си мача срещу Кингс и се превърна в истински кошмар за „кралете“.

Везенков за първи път се появи на терена през втората четвъртина и получи повече време за игра, тъй като Кийгън Мъри получи травма и треньорът Майк Браун го редуваше с българина.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Родният национал взе участие в 10:40 минути, в които се отличи с две точки и две борби. Най-резултатен за Сакраменто беше Диарън Фокс, който наниза 35 точки. Домантас Сабонис направи дабъл-дабъл - 23 точки и 14 борби. Харисън Барнс добави 17 т.

Брендън Инграм реализира 24 точки за успеха на Ню Орлийнс. Йонас Валачунас завърши с дабъл-дабъл - 19 точки и 12 борби. Трей Мърфи се отличи с 16 т.

В първия кръг на плейофите на Западната Конференция Ню Орлийнс Пеликанс ще играе срещу Оклахома Сити Тъндър, който завърши на първо място на Запад в редовния сезон.

Маями Хийт също се класира за плейофите, след като спечели финалния play-in бараж в Източната Конференция срещу Чикаго Булс със 112:91.

Тайлър Хиро остана на крачка от трипъл-дабъл за „горещите“, завършвайки с 24 точки, 10 борби и 9 асистенции. Хайме Хакес-младши добави 21 точки за успеха. Демар Дероузън се отличи с 22 точки за „биковете“.

В първия кръг на плейофите на Източната Конференция в Маями Хийт ще играе срещу Бостън Селтикс, който спечели редовния сезон на НБА.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!