Българският национал Александър Везенков и Сакраменто Кингс разбиха Голдън Стейт Уориърс със 118:94 като домакин. Това означава, че „кралете“ продължават участието си в play-in баражите за място на плейофите на НБА.

Сакраменто спечели първата част с девет точки разлика, но „воините“ съкратиха пет точки от пасива си след втората четвърт. „Кралете“ спечелиха третия период с 11 точки, а в заключителната част увеличиха аванса си с нови девет точки.

Александър Везенков остана резерва за Кингс почти през целия мач. Българинът се появи в игра 2:13 минути преди края и остана до финалната сирена. За малкото си време на терена той направи една неуспешна стрелба от тройката.

Най-резултатен за тима на Майк Браун стана Кийгън Мъри, който приключи с 32 точки. Диарън Фокс добави 24, а Харисън Барнс наниза 17. Домантас Сабонис направи дабъл-дабъл – 16 точки и 12 борби.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

За Голдън Стейт Уориърс най-силно се представи Стеф Къри, който вкара 22 точки. Моузес Мууди и Джонатан Куминга добавиха по 16 т.

За място в плейофите Сакраменто ще се изправи срещу Ню Орлийнс Пеликанс в ранните часове на 20 април. „Пеликаните“ отстъпиха със 106:110 като домакин на Лос Анджелис Лейкърс. Така „езерняците“ се класираха директно за плейофите, където ще играят срещу шампиона Денвър Нъгетс. Леброн Джеймс наниза 23 точки за успеха, докато Зайън Уилямсън се отличи с 40 точки и 11 борби за Ню Орлийнс.

Ню Орлийнс Пеликанс е истински кошмар за Сакраменто Кингс през този шампионат. Александър Везенков и съотборниците му в рамките на редовния сезон загубиха всичките си пет срещи с „пеликаните“. Победителят от срещата между „кралете“ и Пеликанс ще се изправи срещу Оклахома Сити Тъндър в първия кръг на плейофите.