Талант №1 в българския баскетбол Александър Везенков бе представен официално като ново попълнение на Барселона. Церемонията се състоя преди няколко минути, а на нея присъства освен Везенков и друго ново попълнение - Самардо Самюълс. Двамата позираха с потниците, нашият с №14, след което отговориха на въпросите на журналистите. На събитието присъства доскорошният треньор на "Левски", а вече и бъдещ шеф - Константин Папазов, който предостави снимките на Агенция БЛИЦ.

Генералният мениджър на Барселона Жоан Креус заяви на брифинга: "Везенков има баскетбола в кръвта си. Въпреки своята младост той вече има изиграни доста минути, а в последния сезон дори стана MVP на Гърция."

Българинът допълни, че именно Креус е идвал в Гърция и е успял да го убеди да подпише с Барселона. "Искам да покажа, че заслужавам да съм в този клуб. Напрежението се забелязва всеки ден, а аз ще давам 100% от себе си" каза Везенков. "НБА е мечтата на всеки баскетболист по света, но в момента желанието ми е да печеля с новия ми отбор. Може би за в бъдеще ще имам по-голям шанс там", добави българинът.

Първата тренировка на каталунците е довечера от 19.30 часа.