ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Везенков попадна сред десетте най-добри европейски състезатели през вече изминалата 2023 година в класацията на изданието Eurohoops.net. В подреждането най-полезният играч в последното издание на Евролигата и настоящ баскетболист на Сакраменто Кингс застана редом до Никола Йокич, Лука Дончич, Янис Адетокунбо, Денис Шрьодер, Франц Вагнер, Домантас Сабонис, Алперен Шенгюн, Виктор Уембаняма и Лаури Марканен.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Александър Везенков щеше да бъде абсолютният главен герой на европейския баскетбол през 2023 година, ако Серхио Юл бе пропуснал финалния изстрел по време на мача за титлата в Евролигата в Каунас (Литва) между Олимпиакос и Реал (Мадрид). Българският баскетболист изигра най-добрия си сезон с гръцкия Олимпиакос през 2022/2023 и спечели приза за MVP в Евролигата, записвайки средно 17.6 точки и 7 борби, с успеваемост от 65.8 процента при стрелбата за 2 точки и 39.8 процента при стрелбата от далечна дистанция", се казва в анализа на специализираното издание.

През лятото Везенков предприе най-голямата стъпка в състезателната си кариера до момента, обличайки екипа на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация. Българинът подписа тригодишен договор с "кралете". През 2017 година той бе избран под №57 в драфта на НБА от Бруклин Нетс.

Най-добрият ни баскетболист отново попадна и сред десетимата кандидати за приза Спортист №1 на България за 2023 година, както и в юбилейното 50-о издание на анкетата за Спортист на Балканите.

Тази нощ от 5:00 часа българско време Везенков и Сакраменто приемат Орланджо Меджик в мач от редовния сезон в НБА. Напоследък Саша почти не получава шанс от треньора Майк Браун. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!