Центърът на Черно море Тича Иван Спиров е победител в тазгодишното издание на анкетата “Рачо Колев - едно сърце, една игра”, oрганизирана сред спортните журналисти в памет на нашия колега и приятел Рачо Колев, който ни напусна без време през 2012 г. 

Спиров събра 14 точки в гласуването, като изпревари втория Момчил Кадиев от Левски, който завърши с 11 точки, както и третия Константин Костадинов от Аликанте с 9 точки.

202-сантиметровият варненец Иван Спиров (20-годишен) е десетият баскетболист, който ще получи приза. Той наследява Илиян Пищиков, Емил Стоилов, Константин Костадинов, Лъчезар Димитров, Цветомир Чернокожев, Иван Алипиев, Александър Везенков (4 награди), Димитър Димитров и Станимир Маринов.

През настоящия сезон Спиров записа средни показатели от 7.4 точки и 4.2 борби в 32 мача по терените в България. Той направи отлично впечатление с представянето си след завръщането си в Черно море, като в девет мача от първата шестица постигаше по 12.9 точки и 4.9 овладени топки. При победата над Спартак Плевен в мач №2 от четвъртфиналната серия в плейофите Спиров се отличи с дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби.

Припомняме, че Спиров започна сезона в ЦСКА, но заради финансовите трусове "червените" го изпуснаха и той се върна в Черно море. 

Пълно подреждане за наградата "Рачо Колев - едно сърце, една игра":

1. Иван Спиров (Черно море Тича/ЦСКА) - 14 точки

2. Момчил Кадиев (Левски) - 11

3. Константин Костадинов (Аликанте) - 9

4. Виктор Гергов (ЦСКА) - 7

5. Георги Герганов (Балкан) - 6

- Максим Бочев (Левски) - 6

6. Александър Гавалюгов (Балкан) - 5

7. Илиян Пищиков (Балкан) - 4

- Кръстомир Михов (Академик Пловдив) - 4

8. Иван Димитров (ЦСКА) - 2

- Баръш Мустафа (Шумен) - 2

9. Иво Корестилов (Балкан) - 1

- Марио Боянов (Левски) - 1