"Левски" стана шампион по баскетбол на България, след като спря 11-годишната хегемония на Лукойл Академик. В петия финален двубой в "Арена Самоков" "сините" спечелиха с 81:69 и завоюваха титлата за първи път след 2001 година.

След загубата се очакват сътресения и промени в ръководството на Лукойл Академик. За това призна дългогодишният спортен директор, а в две поредни години временен треньор Сашо Везенков.

"Ще говоря с президента на клуба, сигурно ще има доста промени. Сигурно...ще търсим някакви промени, но сигурно на хората им омръзна и от Сашо Везенков. 12 години са много. Разбирате ли. Затова аз не си виждам мястото като треньор или като нещо близо до отбора. Виждам го като...Ще говоря с президента на отбора. Аз миналата година го бях казал, просто тази година така се получи, много грешки направих. Основните грешки бяха треньорите. Крайно време е Лукойл Академик да си намери един треньор, който да отговаря на класата, да върши работата. И аз като мениджър...не може да се преплитат функциите. Когато ставаш треньор зависиш от играчите. Разбирате ли, колко компромиси съм направил в последните два месеца. Просто не съм аз", каза Везенков след мача.

На въпрос, беше ли наложително да бъде директор и треньор, Везенков каза: "Нямах никакъв шанс как да откажа, не беше мой експеримент. Когато ти поставят някаква задача не можеш да бягаш от отговорност. Първо трябва да видим каква е моята роля, но пряко да се занимавам с отбора - не желая. Миналата година предлагахме на Тодор Стойков, той искаше да си почине. За него винаги има роля в клуба."

"Филип Виденов щеше да свърши прекрасна работа. Можеше да застана и да се противопоставя на треньора и да влезем в тежък конфликт. Бяхме обаче решили, че селекцията се прави от треньорите. За да напусен Филип Виденов, изцяло решението бе на Галанис. От тук нататък чужденците, които трябва да дойдат, трябва да са класни. Ние обаче все говорим за бюджети, но в момента бюджетът на "Левски" е в пъти по-добър от нашия. Няма смисъл да говорим колко струва Хийт, Чалмърс и Джоунс."