Треньорът на "Левски" Константин Папазов бе безкрайно щастлив след спечелената шампионска титла по баскетбол. Отборът победи с 81:69 Лукойл Академик в петия финален мач в "Арена Самоков".

"Да ви кажа Господ бави, но не забравя. На 3 май 2006 година абсолютно безпрецедентно ми беше отнето правото да стана шампион. Не от господин Златев, а от Сашо Везенков. Той знае истината, коментирали сме я много пъти. Трябваше да бъдат 8 години, за да може да взема щастлив реванш. В живота има баланс.

В мъжката част на баскетбола никой не е постигал това, което направих аз тази година. Първо да се сетя и да благодаря. Тази победа е за един човек, който много обичаше баскетбола и който беше от "Левски". За съжаление обаче жестоката смърт го застигна и рано напусна този свят. На този ден той щеше да празнува. Това е най-големият подарък, който може да му направим. Това е за Рачо Колев.

Благодаря на собственика за цялата организация, на моя щаб, който свърши много черна работа, докато аз бях зает. Знаете, че щях да бъда разкъсан, ако не успеем. Показахме воля и характер във всички двубои. Показахме категорична доминация във всички мачове. Победихме за Купата, победихме в Балканската лига. В петия мач успяхме да преодолеем невероятната публика на Ботевград и ги победихме. Днес категорично надиграхме съперника. В два поредни мача Левски показа европейска класа", каза още Папазов.

"Левски" игра достойно от първия до последния мач. Опитаха се да направят кавга между мен и собственика на Лукойл Академик. Аз изкарах две феноменални години в Лукойл, ял съм бял хляб и никога няма да кажа лоши думи. Не мога да не бъда мотивиран. За мен безпардонно Сашо Везенков ми открадна една титла 2006 година. Сега Господ ми я върна. Много съм щастлив, благодаря на моето семейство, на майка ми. Днес бях на гробищата и знам, че трима мои големи приятели отново бях с мен. Баща ми, Тони Божанков и Жоро Илиев. Днес бях убеден, че Брандън Хийт, който на 3 юни миналата година ми открадна една титла, казах му, че днес, на 3 юни трябва да ми я върне", добави още наставникът.

"Искам да запомните добрия баскетбол, а не скандала със Сашо Везенков. Българският баскетбол е жив, доказахме, че вървим на правилния път. Благодаря на тази милионна публика, както и тези, които са в залата. Тази година "Левски" направи уникален празник и сега смятам, че най-големият подарък за синята общност е тази титла. Благодаря на Тодор Батков, на Гонзо, на Валери Божинов, на Мъри Стоилов, на Кривия и на Пламен Крумов, както и на Вили Вуцов. Обичам баскетбола и никой не може да ми го вземе това нещо", завърши емоционалното си изказване Константин Папазов./БЛИЦ