Спортният директор и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира загубата от "Левски" с 69:81. "Сините" прекъснаха 11-годишната хегемония на тима от Правец.

"Няма как да ни вкарат 50 точки за едно полувреме и след това да искаме да се върнем при толкова качествен отбор, какъвто е "Левски". Може нещо на емоции, да направим нещо, да стигнем до 6 точки, но без защита не става. Казах, че ако трябва да станем шампиони, трябва да играем в защита. Не мога да търся оправдание. Направихме панаири третия мач, от които някой спечели, някой загуби. Сигурно няма човек на света, който повече от мен искаше титлата. Аз бях временно изпълняващ всичко в едно, но има и реалности. В последните два мача нашите момчета не бяха на това ниво, на което трябва да бъдат. Съжалявам, животът продължава", заяви Везенков.

"В "Левски" играчите са уникално класни. Какво да коментирам Джумейн Джоунс!? Десет години в НБА. Вкарва три тройки, ние си говорим как да го пазим. Брендън Хийт не мога да кажа за класа, защото е играл само в Кипър и България. Явно нямаме лидер. Лидер беше Тодор Стойков. Не толкова като баскетбол в последните години, а като човек в съблекалнята. Не мога да посоча този и този е лидер, той трябва да си го извоюва", добави легендарният бивш баскетболист./БЛИЦ