Снощи светът бе съкрушен от новината, че един от най-големите спортисти на нашето време Коби Брайънт е починал. Легендарният баскетболист катастрофира с личния си хеликоптер, а в инцидента загинаха още 8 души, сред които една от дъщерите на Коби - Джиджи, както и нейна съотборничка.

Хърватите са сред нациите, които преживяха най-тежко загубата на Коби Брайънт, защото са минали през този път. Едва на 28 години на 7 юни 1993 година почина един от най-великите баскетболисти в света - Дражен Петрович.

И от Хърватия изпратиха послание до Коби: "Да поздравиш Дражен":
"Видяхме новините и се надявахме, че не е истина. Не искахме да повярваме, но за съжаление потвърждението дойде бързо. Светът остана без Коби Брайънт. Какъв шок, каква тъга. Икона, гигант, един от най-великите баскетболисти на всички времена загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Целият свят е в шок, ние хърватите сме в шок. Това е ужасна загуба за човечеството.

Само Майкъл Джордан е по-голям от великия Коби. Той е точно зад Джордан, той е вторият най-голям баскетболист на всички времена. Игра за Лос Анджелис Лейкърс  двадесет години. С номер 8 и номер 24 на гърба. Жълт, лилав и бял потник - това са картини, които трябва да запомните завинаги.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През последните години имаше много спортни трагедии. Самолети паднаха с футболни клубове, хокейни клубове, животът на известни спортисти приключи, но вероятно нищо не разтърси света на спорта като тази ужасна новина.

Април 2016 година
Коби изигра последния мач в кариерата си. Разбира се, станахме в късните часове, за да гледаме този двубой. Трябва да видим джентълмена за последен път в действие. Наблюдаваме го от 12-годишна възраст до 32-годишна възраст. Какъв майстор беше. Един от най-големите спортисти в историята.

И хърватите плачат тази вечер. Бяхме шокирани от поражението на отборите по водна топка и хандбал. И за това имаше сълзи, но със сигурност много от сълзите са за Брайънт.

За това колко голям е той свидетелства и фактът, че 90 процента от човечеството го нарича просто Коби. Когато казвате Коби - целият свят знае за кого мислите. 

Коби, поздрави на нашия Дражен! Почивай в мир, легендо!"

ВСИЧКО СВЪРЗАНО С КОБИ БРАЙЪНТ ЧЕТЕТЕ ТУК!