Коби Брайънт получи топло посрещане в родния си град, но Лос Анджелис Лейкърс загубиха от Филаделфия с 91:103. Сиксърс сложиха край на “черната” серия от 28 поредни загуби, започната от края на миналия сезон, която е на най-дългата в професионалния спорт в САЩ. Само от началото на настоящия сезон тимът нареди 18 поредни поражения.

Повече от 20 000 зрители в “Уейс Фарго Сентър” посрещнаха на крака и с овации петкратния шампион в лигата с “езерняците”. 37-годишният Коби Брайънт, който преди няколко дни обяви, че ще сложи край на забележителната си кариера през следващото лято, бе приветстван от треньора си в гимназията “Уолър Мериън” Грег Даунър и легендата в НБА Джулиус Ървинг, като получи екип в рамка с №24.

Лидерът на Лейкърс се разписа с 20 точки и 5 борби. Джордан Кларксън добави 19 и 5 борби. Джулиъс Рандъл и Дианджело Ръсел наниза по 12 точки, като вторият грабна и 11 борби, за да оформи дабъл-дабъл. Робърт Ковингтън бе най-резултатен за Филаделфия с 23 точки и 5 борби. Джереми Грант и Нерлсън Ноел останаха с по 14, като двамата овладяха общо 15 борби.



3.jpg