Звездата на Кливланд Леброн Джеймс също коментира решението на Коби Брайънт да се откаже в края на настоящия сезон.

"Лигата няма да бъде същата без Коби Брайънт. Тъжно е. Убеден съм, че ще липсва на всички. Спомням си, че в гимназията исках да имам същата прическа като неговата. Той бе герой за мен”, заяви Леброн.

“Съжалявам, че не успяхме да се срещнем на финал в НБА. През 2009 г. бяхме близо до това, но не се случи. Аз го исках, както и той, но не стана. Феновете наистина заслужаваха да видят подобен сблъсък”, допълни двукратният шампион в НБА с Маями.

През 2008/2009 Леброн Джеймс и Кливланд достигнаха финал на Изток, но отпаднаха от Орландо. След това “езерняците” спечелиха шампионската титла след 4-1 победи в серията срещу “магьосниците”.

“Той бе моят героят в детството ми. Исках да приличам на него. Винаги съм казвал, че Майкъл Джордан е атлетът, от който черпя вдъхновение, но никога няма да мога да достигна. Винаги обаче съм искал да бъда като Коби Брайънт. През последните години знаех, че трябва да ставам по-добър с всеки изминал ден заради него”, допълни Леброн Джеймс.

MVP на финалите в НБА през 2012 г. и 2013 г. си припомни момент от Олимпиадата в Пекин през 2008 г., който споделя с лидера на Лейкърс.

“Никога няма да забравя финала на Олимпийските игри в Пекин срещу Испания. Тогава Коби хвърли всички сили в двубоя и се бори като лъв със съотборника си в Лейкърс Пау Гасол. Той не прояви сантименти. Бях щастлив, че мога да бъда до него по това време”, разказа реализатор №1 на Кливланд за всички времена.