Легендарният баскетболен треньор Желко Обрадович заяви, че е приел веднага поканата на “Левски” за бенефиса на Георги Младенов. Шоуто е днес от 19:30 часа в зала “Арена Армеец”, а един срещу друг ще се изправят “Левски” и настоящият клубен европейски шампион Панатинайкос.

“Нашият приятел Тити Папазов ни се обади да дойдем. Не мислихме много и сме много горди, защото знаем, че този мач ще бъде посветен на голям играч, като Младенов. За нас е нещо наистина много хубаво да сме тук и се надяваме всички, които обичат баскетбола тук да се насладят на хубав мач” заяви Обрадович.

-На какъв етап от подготовката е Панатинайкос в момента?
-Тези, които играха за националния тим, дойдоха директно на летището. Днес за първи път ги видяхме. Сега ще имаме първа тренировка заедно. Имаме двама контузени играчи – Майк Батист и Стратос Перпероглу.

-Георги Младенов е ваш приятел. Какво помните за него като играч?
-Много хубави неща. За това, че е велик играч и му беше много лесно да бележи кошове. Това е много трудно да се намери днес. Страхотен стрелец и аз много му се възхищавам.

-Знаете ли, че той тренира много сериозно за мача?
-Знам, защото много хора ми се обаждат. На първо място Тити, който ми се обади и ми казва всичко.

-Може ли да се получи един вид двубой между него и Ясикевичус?
-Хубаво ще е. Двама големи играчи. И още веднъж – вярвам, че всички ще разберат, че този мач е за него, и за да се забавляват всички.

-Това ще е първи мач отново за Ясикевичус. Очаквате ли с него отново да спечелите Евролигата?
-Ще му е първият мач, ако го пусна да играе. Ще видим.

-Какви са амбициите на Панатинайкос за следващия сезон?
-Като всяка година - първо да играем добър баскетбол и да имаме възможно най-много хора в нашата зала. Искам хората да виждат, че работим здраво, че искаме да играем баскетбола, който те харесват. Всяка година имаме същите цели./БЛИЦ