Бившият младежки национал на България по баскетбол Алекс Симеонов призна, че е имал няколко оферти от чужбина, но в крайна сметка е избрал да остане в „Левски”. Баскетболистът остави добри впечатления с играта си през миналия сезон за "Левски", който изпитваше сериозни финансови затруднения.

През 2014/2015 Симеонов записа средно по 11.3 точки, 4.1 борби и 1.3 асистенции в общо 56 мача на “сините”. Преди това 22-годишният баскетболист защитаваше още цветовете на Берое, Академик (Благоевград) и представителния ни тим при 20-годишните в НБЛ с треньор Любо Минчев.

"Откакто тренирам баскетбол съм в "Левски" и за първи път Тити няма да е треньор на мъжете. Малко е странно, но се познаваме с Ники Господинов. Познаваме методиката му, така че очаквам здрави тренировки. Няма да е нещо непознато за нас", коментира Алекс Симеонов, цитиран от bgbasket.com, на първата тренировка на "сините" в зала "Универсиада".

Крилото бе част от лидерското дуо на "Левски" за 2014/2015, заедно с капитана Павел Иванов, и избра да остане при столичани, въпреки другите предложения от клубове в България и чужбина.

"Цяло лято тренирах. Не съм почивал изобщо. Имах предложения от няколко отбора в чужбина. Бях на проби в Йекабпилс - третият по сила отбор в Латвия, но те не изпълниха първоначално уговорените условия. Прецених, че ще се върна в България. И, разбира се, за мен приоритет винаги е бил "Левски". Не беше трудно да избера", сподели още за лятото си.

"Не мога да кажа, че съм много опитен, защото съм на 22 години, но очаквам по-младите да се включат повече. Миналият сезон със загубата на голяма част от състава, заминаването на Тони Дечев и Явор Аспарухов, психически, а и чисто технически бе удар за нас. Бяхме и уморени. Но този сезон очаквам да играем по-бърз баскетбол, от който хората да останат доволни. Очаквам силна подкрепа от трибуните и призовавам феновете ни да идват на всички мачове, а ние ще се постараем да ги радваме. Излизаме винаги за победа, пък каквото стане", сподели още той.

"За успеха трябва много здрава работа. Млади сме. Сега е нашето време да се докажем. За нас е много важно да се развиваме като играчи, защото това все още е началото. Вярвам, че е въпрос на година-две, а след това отново ще започнем да побеждаваме много. А защо не и да стигнем до нов требъл? Но вече с български играчи", завърши Алекс Симеонов.