Пряк сблъсък между двата български представители – “Левски” и Рилски спортист, ще открие мачовете от Топ 6 на Балканската лига. Дербито е във вторник, 22 януари, в зала “Универсиада”. Интересното е, че само четири дни по-късно, на 26 януари, двата отбора ще се срещнат на същото място и в мач за първенство.

Редовният сезон в Балканската лига приключи, а мачовете от Топ 6 на турнира ще започнат още следващата седмица. За този втори етап се класираха първите 3 отбора от всяка една от двете групи като се зачитат мачовете помежду им от първия дял на шампионата, уточнява сайтът на “синия” клуб. Интересното е, че всички отбори влизат с равен брой точков актив и имат равен старт.

Българските представители заемат първото и второто място с най-добър коефициент на брой вкарани точки, разделен на брой получени точки. Рилски спортист има само една точка предимство пред “сините” - 340-303 точкова разлика за коефициент 1.122, докато Левски е с 340-304 или коефициент 1.118). Във втората фаза трите отбори от едната група ще играят на разменено домакинство с останалите три от другата група.