Напрежението преди петата решителна полуфинална среща между Балкан (Ботевград) и “Левски” ескалира. Столичани са бесни то факта, че домакините обявиха цена от 100 лева за билет за гостуващата агитка. Срещата днес започва в 19:00 часа, а победителят в срещата ще играе с Лукойл Академик на финала.

БЛИЦ вече информира, че домакините готвят “изненади” за Тити Папазов и играчите му.

Ето и отвореното писмо, подписано от Леонид Гайдаджиев, президент на ПБК “Левски”:


ДО
НБЛ

КОПИЕ ДО
СПРОРТНИТЕ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ ДО
БК „БАЛКАН" БОТЕВГРАД

ОТВОРЕНО ПИСМО


Уважаеми господа,
Във връзка с пети решителен мач на 19.05.2014 г./понеделник/, между отборите на БК „Балкан" и ПБК „Левски". Ръководството на БК „Балкан" е взело решение билетите за привържениците на ПБК „Левски", да бъдат на цена от 100 /сто/ лв. Постъпвайки некоректно с определянето на тази цена, и като те ни известяват за решението на техния Управителен съвет на 18.05.2014 г. /неделя/.

На 14 и 16.05.2014 г., ПБК „Левски" осигури на БК „Балкан" - 150 билета по 5 /пет/ лв., 50 билета по 3 /три/ лв., и 50 безплатни билета за феновете им. Отделно от това 20 безплатни ВИП пропуска за близки на състезателите и на ръководството са осигурени колкото места желаят във ВИП зоната.

На 16.05.2014 г., ПБК „Левски" осигури 160 билета по 5 /пет/ лв., и 520 билета по 10 /десет/ лв., като цената на билетите за останалите фенове беше също 10 /десет/ лв.

Нашият клуб е разочарован от решението на ръководството на БК „Балкан", билетите за феновете на ПБК „Левски" да са с цена от 100 /сто/ лв, което прави невъзможно тяхното присъствие.

Баскетбола е игра за феновете и ние, като ръководство се солидаризираме с нашите фенове, тъй като те няма да бъдат допуснати в залата, и за това никой от ръководството на ПБК „Левски" няма да присъства на петият решителен мач. Не разбираме и решението на БК „Балкан", срещата да не бъде излъчвана пряко по телевизия „NEW 7", след като медията е предоставила няколко варианта за начален час.

Още веднъж ние остро осъждаме и недоумяваме решението на ръководството на БК „Балкан" да определят непосилни цени. Беше ни заявено писмено, че няма да бъдат допускани организирани наши фенове в залата и че няма да бъдат охранявани от полицията.

С изложеното до тук искам феновете на ПБК „Левски" и всички останали да знаят за некоректното отношение на БК „Балкан".

Баскетболът е игра за хората и всички наши фенове, нашият клуб винаги е държал за феърплея и сме го доказвали многократно.

Ръководството на БК „Балкан" се отнесе нечестно и долно спрямо нашият клуб и нашите фенове. Нека това им действие тежи на съвестта им.
След некоректното отношение на БК „Балкан" към нас, ПБК „Левски" прекратява всякакви отношения с ботевградския клуб.

С уважение,
Леонид Гайдаджиев
Президент на ПБК „Левски"

19.05.2014 г.