ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Баскетболният Левски се класира за финала на турнира за Купата на България след победа със 77:73 (25:11, 17:27, 18:19, 17:16) над Черноморец (Бургас).

В спор за трофея "сините" могат да се изправят срещу вечния си съперник ЦСКА, който по-късно тази вечер излиза срещу Балкан (Ботевград).  Финалът на баскетболната Купа на България е на 24 март (петък) от 19:00 часа в „Арена София“.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Левски започна по-силно срещата и поведе с 14 точки на съперника си в първата четвърт. Черноморец стопи 8 от тях и първите минути на следващата част, след което 'изравни за 29:29. Левски все пак успя да си осигири 4 точки аванс за 42:38.

Третата четвърт също бе равностойна, а "сините" имаха аванс от три точки (60:57) преди последната четвърт.

Разликата стана седем, а по-малко от минута преди края бе стопена до четири в полза на Левски (77:73), а до края резултатът се запази. Успехът за Левски идва часове след изваждането на клуба от международния турнир Балканска лига. 

От организацията мотивираха решението си с обяснението, че не приемат практиката на клубовете да пътуват за мачовете без най-добрите си играчи и така предопределят крайния изход на срещите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК