Големите звезди на футбола и световния спорт Диего Марадона и Кристиано Роналдо изразиха дълбоката си тъга от смъртта на баскетболната легенда Коби Брайънт. Известният американец и още осем души, сред които и 13-годишната му дъщеря Джиана, загинаха в неделя, когато хеликоптерът, с който са пътували, се разби край град Калабасас, щата Калифорния. 

"Най-добрите си отиват рано. Искам също да изкажа съболезнованията си за смъртта на дъщеря му и другите хора, които са били в хеликоптера. Сбогом, легенда!", написа Дон Диего в социалните мрежи. 

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо също изказа съболезнованията си. "Толкова е тъжно да чуем шокиращата новина за смъртта на Коби и дъщеря му Джиана. Той беше истинска легенда и източник на вдъхновение за толкова много хора. Изказвам съболезнованията на семейството и приятелите му, както и на семействата на всички, загинали при катастрофата", написа Роналдо. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

ВСИЧКО ЗА КОБИ БРАЙЪНТ ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

 

 

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах също беше съкрушен от новината за трагичната смърт на 41-годишната баскетболна легенда Коби Брайант.

"Коби беше изключителен спортист и истински олимпийски шампион. Той се опита да покаже силата на спорта, която може да промени живота на хората. Коби продължи да подкрепя олимпийското движение и след като напусна любимата си игра. Той беше едно от вдъхновенията на идеята за провеждането на олимпийските игри през 2028 година в Лос Анджелис. На всички ще ни липсват неговата енергия и скромност", написа Бах в официалния "Туитър" акаунт на МОК.