Въпреки че още преди две седмици загуби всички шансове да продължи напред в турнира, отборът на Лотоматика Рома, където се подвизава плеймейкърът на българския национален отбор Ибрахим Джабер, отличил се със 17 точки, 5 борби и 3 асистенции, записа победа в последния си мач от Топ 16 на най-престижния европейски клубен турнир. Единствената победа на Лотоматика във втората фаза на надпреварата бе над гостуващия Партизан Белград с 88:72. Въпреки загубата обаче сърбите си осигуриха второто място в група “G” от Топ 16 и продължават към четвъртфиналите.

В същото време Монтепаски Сиена победи като гост Фенербахче Юлкер със 73:68 и по този начин затвърди втората си позиция в група “H” от Топ 16 на Евролигата и се класира за четвъртфиналите, докато Фенербахче остана на третата позиция. Рамунас Каукенас бе над всички в този двубой, реализирайки внушителните 27 точки.

Настоящите шампиони в Евролигата от ЦСКА Москва пък завършиха с победа участието си в група “H” от Топ 16 на надпреварата, след като сломиха като гости Цибона Загреб със 73:63. Така руският тим се класира за четвъртфиналите, след като зае първо място в групата, докато играчите на Цибона отпадат от надпреварата. Еразем Лорбек се отличи за успеха на своя тим с актив от 15 точки и 5 борби.

А тимът на Панатинайкос завърши като едноличен лидер в група “G”, след като победи много трудно след продължение испанския Уникаха със 103:95 насред Атина. По този начин ПАО се класира на четвъртфиналите, докато испанците отпаднаха от надпреварата. Майк Батист бе най-резултатен при успеха на своя тим с 22 точки и 9 борби. /БЛИЦ