Лукойл Академик гостува на шампиона на Естония Калев днес от 18:30 часа в пореден мач от новия турнир на ФИБА - Купата на Европа. Възпитаниците на Тони Дечев имат до момента две победи и две загуби и при успех днес ще съхранят шансове за прескачане на групата. Естонците са с четири загуби и без победа. Преди няколко седмици тимът от Правец се справи с Калев с тройка на Филип Виденов със сирената. Родният тим пристигна вчера в Талин, където направи първа тренировка. Днес е двубоят, като Тони Дечев няма проблеми със състава.

Следващата седмица (2 декември) Лукойл Академик гостува на израелския Макаби Ришон. Евентуална загуба в някой от двата двубоя би оставила на българския шампион единствено теоритични шансове за продължаване към втората фаза на турнира. Освен първия и втория тим във всеки поток, място в следващия етап на ФИБА Къп имат и четирите най-добри трети отбори от общо 14-те групи.

След изиграни четири мача лидер в класирането и Макаби Ришон с три победи и една загуба, втори е Енисей Краснояраск с три победи и един успех, Лукойл Академик е с две победи и две поражения, а Калев е с четири загуби.