Съдбата на България на Европейското по баскетбол в Литва вече изцяло зависи от двубоя между Белгия и Украйна, който стартира в 21:00 часа. Селекцията на Росен Барчовски записа успех със 79:69 срещу Грузия в последния си мач от първата групова фаза и сега очаква помощ от белгийците. След победата над Грузия капитанът Филип Виденов коментира, че заедно със съотборниците си отиват на църква, за да се молят за Белгия.

Барчовски също заяви, че са нужни молитви, за да се случи чудото и България да се класира в Топ 12 на Европейското.

"Доволен съм от начина, по който завършихме групата. Но сега още повече съжалявам за изпуснатите шансове срещу Украйна и Словения. Играхме добре най-вече накрая. Във втората част направихме много грешки, но в последните 5-6 минути взехме своето. Сега чакаме Белгия и Украйна. Ако Господ е с нас, ще продължим", коментира Барчовски.

Един от най-добрите за България срещу Грузия - Калоян Иванов, сподели, че двубоят с Грузия е бил много тежък за състава ни. "Знаехме, че Грузия е силен тим и ще се бори за класиране напред. Мисля, че ключът за успеха беше стрелбата. Сега чакаме мача на Белгия. Отиваме да се молим", заяви Калоян Иванов.

Както е известно, България спря черната си серия без победа на Европейско по баскетбол от 22 години именно с успех срещу Белгия преди дни, надделявайки с 68:65