Кевин Дюрант бе избран за "Най-полезен играч" през редовния сезон на НБА. Баскетболистът на Оклахома даде пресконференция, на която получи наградата си. Дюрант благодари за подкрепата на семейството, колегите си и треньорсият щаб на Оклахома. В емоционална реч лидерът на Тъндър не пропусна да спомене ролята на майка си Уанда Прат във всеки един от успехите си досега.

“Ние едва ли щяхме да сме тук, ако ти не ни беше накарала да вярваме. Ти не предпази от суровите правила на улицата. Ти ни осигури дрехи и ни даде храна на масата. Ти пожертва всичко за нас. Ти си носител на тази награда”, сподели Кевин в емоционалната си реч.

"Аз съм толкова горда с него. Той работи усилено през последните години. Започна да тренира още от 9-годишен и стигна дотук. Развълнувана съм и се радвам за неговите постижения. Всичко, което той е дал от себе си, сега му се отплаща. В Лигата има толкова момчета, които обичат тази игра. Аз обаче съм свидетел на жертвите, които е правил и продължава да прави, само и само да се подготви за този момент”, заяви майката на Дюрант.

Това е първият подобен приз за Дюрант в кариерата му, като той събра 119 от възможни 125 първи места или общо 1232 гласа, а на втора позиция остана звездата на Маями Леброн Джеймс.

“Нищо в живота ми не е дадено. Всичко това съм го извоювал сам. Моите съотборници са част от този успех. Без тях едва ли щях да бъда тук. Що се отнася до конкуренцията, тя наистина е здравословна”, допълни още 25-годишният баскетболист.

От Тъндър бяха подготвили специален клип, в който бяха показани най-значимите моменти на Кевин Дюрант и неговите колеги относно помощта им към хората, засегнатите от честите торнада в Оклахома.