"Нова Броудкастинг Груп" придоби правата за телевизионно и онлайн излъчване на едно от най-атрактивните спортни състезания в света - мачовете на Националната Баскетболна Асоциация. По този начин беше потвърдена новината на БЛИЦ, че който плаща по 3,96 лева на месец, ще има възможност да гледа не само български футбол, мачове от английската Висша лига, а и НБА.

Още от днес най-новият спортен HD канал в семейството на "Нова Броудкастинг Груп" – Диема Спорт, ще предлага на зрителите по един мач всяка неделя вечер от 22:30 часа. През април, когато редовният сезон завърши, плейофите ще бъдат отразени още по-наситено, а кулминацията ще дойде с големия финал през юни. Двубоят, с който НБА дебютира в ефира на Диема Спорт тази вечер, е Милуоки Бъкс срещу Атланта Хоукс.

Всеки четвъртък от 19:00 часа ефирът на Диема Спорт ще предложи на почитателите на баскетбола предаването НБА Екшън. В него на живо водещият Лъчезар Пройнов ще проследява най-интересните моменти от мачовете в лигата през изминалата седмица. В предаванията, посветени на неделните мачове от НБА, неуморно ще работят още Деян Веселинов и Борислав Борисов.

Ежедневни репортажи в спортните новини на Нова и на интернет платформата Gong.bg, от всеки игрови ден на Националната Баскетболна Асоциация, ще информират зрителите за най-актуалните събития и интригуващи развои. Баскетболните мачове ще могат да се гледат и на интернет платформата GongPlay.

Двата нови спортни HD канала, част от портфолиото на "Нова Броудкастинг Груп" - Диема Спорт и "Трейс Спорт Старт", стартираха успешно вчера. Днес феновете на т. нар. „Лига на Извънземните” имат възможност да се абонират за тях при обслужващите ги кабелни и сателитни оператори и да станат свидетели на първия мач на Националната Баскетболна Асоциация в ефира на Диема Спорт.

* Диема Спорт и "Трейс Спорт Старс" ще се предлагат в пакет Диема Екстра срещу месечна такса от 3,96 лв. при кабелните и сателитни оператори, които имат техническото решение да гарантират качеството и сигурността на съдържанието.