Баскетболнаа легенда Дирк Новицки, който официално сложи край на кариерата си, разкри от какво е продиктувано неговото решение. Той обяви, че вече не е могъл да издържа, тъй като е имал огромни проблеми с единия крак. 

"Решението бе взето окончателно едва в последните два дни. Причината е кракът ми, който ми причинява постоянни проблеми. Не вярвам, че може да издържи още един сезон. Продължих да приемам инжекции и да взимам болкоуспокояващи. Вече няма смисъл", каза Новицки.

"Радвам се просто, че вече напрежението го няма. През лятото да не правя нищо и в четвъртък да ям следолед или пица за закуска. Просто понякога да излизам, може би да отида да карам ски, нещо, което вече над 25 години не съм правил", продължи германецът.

"Съотборниците ще ми липсват. Опитах още веднъж да преживея всичко с момчетата и да се забавлявам. От тази гледна точка отново бе хубаво, макар че болката в крака пречеше. Ще ми липсва състезанието, всеки ден да се съревновавам с най-добрите в света. Но може би ще започна да играя голф или малко тенис, когато кракът получи няколко седмици спокойствие", добави още легендата на баскетбола.