Новият треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол Георги Младенов вече има идеи за екипа, с който ще работи.

"Първият човек, с който ще говоря е Марин Яцински, с който съм работил дълги години. Ще поканя също и Миро Ралчев. Работихме заедно една години в Лукойл, а също и Ники Господинов, който ще бъде и помощник-треньор, и скаут", заяви Младенов.

"За масажист ще поканя Васко Василев от Лукойл. Това са хора, с които съм работил, успявал съм и им имам доверие. В края на краищата, взаимното доверие е добър старт към постигането на един успех", каза специалистът.

Легендарният баскетболист планира разговори с Деян и Калоян Иванови за завръщането им в националния отбор. "Те имат невероятен талант и характер. Аз ще искам да говорим с тях и само тяхно е решението дали ще се върнат. Вратите на националния отбор са отворени за близнаците Иванови. Баскетболът им е дал много, така че ще видим какво ще се случи. Но няма да се моля на никого. Ще поканя играчи, а от тях зависи дали ще приемат. Достатъчно силен характер съм, борим съм се да бъда такъв играчи и треньор и сега ще се преборя да покажа, че имам качества като треньор", коментира още новият национален селекционер.