Разразилият се спор около искането на Лукойл Академик ще се реши от Управителния съвет на федерацията по баскетбол. БЛИЦ СПОРТ първи анонсира какво се случва в родния баскетбол и как членовете на УС се измъкнаха временно от ситуацията. На днешното заседание на Националната баскетболна лига всички клубове са били единодушни, че това решение трябва да се вземе от УС на федерацията.

А ето какво иска Лукойл Академик - промяна в наредбата полуфиналите и финалите да могат да се играят и в залата в Правец. Според приетата наредба миналата година полуфиналните и финалните плейофи могат да се провеждат единствено в зали с капацитет над 1200 места, а залата в Правец е с два пъти по-малък капацитет. Сега Лукойл Академик иска връщане на старите правила, за да може да играе домакинствата в собствената си зала.

Първоначално членовете на Управителния съвет не посмяха да вземат никакво решение и поискаха да бъде отправено допитване до клубовете. Бе поискана и позиция на Лигата, която днес е факт - евентуално решение да бъде взето от УС на федерацията. Няма мърдане...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ