Треньорът на “Левски” Константин Папазов сподели след победата над Берое с 92:73 във финала за Купа Стара Загора, че “сините” ще играят най-красивия баскетбол тази година в България. Според 42-годишния специалист шампионата ще бъде доста оспорван и Лукойл ще бъде най-големия конкурент на “Левски” за титлата.

“Нормалната разлика между тези два отбора е 30-35 точки, но не можем да не отчетем уникалното старание на отбора на Берое. В сравнение с това, което играхме досега, не съм доволен. Личи, че има голямо желание. Задачата ни беше да получим не повече от 68 точки и второто полувреме сме се справили, с изключение на някои ситуации. Като броим и че Васко Александров сме го учили ние, нещата са добре”, заяви Папазов след успеха над Берое.

“Лукойл ще бъде нашият конкурент в НБЛ, въпреки че и другите ще опитват. Далеч пред Черно море и Рилски спортист сме, както и пред Берое. Смятам, че Балкан имат много сериозно домакинство и още не са си затворили селекцията, а Ямбол също играе силно у дома. Все пак смятам, че няма да имаме проблеми за второто място. Първенството ще бъде по-оспорвано, но не и по-силно. Нашата цел е да не загубим от никой отбор, освен от Лукойл. Левски със сигурност ще играе най-красивия баскетбол тази година”, коментира 42-годишният наставник амбициите на водения от него тим.