Треньорът на баскетболния Балкан (Ботевград) Петър Клечков беше много щастлив след първата победа за сезона срещу Рилски спортист. “Зелените” с обновен състав, силна селекция и ново ръководство се целят в тройката през сезона.

“Посвещавам победата на всички зрители в залата и на целия Ботевград. Тази победа е за тях. Готвихме се много време за мача с Рилски спортист, но не очаквах такава разлика. Очаквах около 10-15 точки. Момчетата играха добре и в нападение, и в защита. Всичко, което бяхме тренирали, се получи. На почивката казах, че не е задължително да вземем мача на всяка цена, но да играем добре. Те много добре знаят отношението на цялата общественост и общината в Ботевград – трябва да играят за тях”, коментира треньорът, който изкара и няколко сезона в Рилски спортист.

На въпрос, кое е помогнало на отбора да напредне през последните седмици, Клечков отговори: “Контролите с Лукойл Академик ни помогнаха много. Те са много класен отбор и предпочитам да играем с такива съперници, да ни пазят по-агресивно, за да сме по-добри срещу другите отбори.”

Във втория кръг Балкан гостува на “Левски” в София: “Левски” е силен съперник, но ние отиваме да играем добър баскетбол, а защо не и да победим.”/БЛИЦ