Портланд Трейл Блейзърс ще има ново лого от следващия сезон, но ще запази традиционните си цветове. Новата клубна емблема е подобрена и стилизирана версия на част от логата, които “пионерите” са използвали през годините до момента, като най-много личат елементи на тези от 70-те и 90-те години на миналия век.

“Носим цветовете си с гордост. Винаги сме го правили и винаги ще го правим”, написаха от клуба, препращайки феновете към визията си първо от 1970 година, преминавайки през 1990 и стигайки до новото хилядолетие, когато имаше козметични промени през 2004 и 2010 година.

“Представяме нов шрифт, който е модернизирана интерпретация на богатата ни история. Десетте линии пък са олицетворение на баскетболната игра - два отбора по петима играчи, които са заедно в центъра на терена. Линиите пък са под ъгъл от 45 градуса, символизирайки 45-я северен паралел, който преминава през нашия щат Орегон”, добавят още от северозападния тим, а един от първите, които представиха новата визия бе Деймиън Лилърд.