Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Гръцкият баскетболен гранд Олимпиакос ще направи всичко, за да си върне Александър Везенков, твърдят медиите в южната ни съседка. 

Тимът от Пирея загуби петата среща във финалния плейоф за титлата в Гърция и така Панатинайкос беше провъзгласен за шампион. "Червено-белите" допуснаха обрат след като в първите два мача от серията постигнаха победи. 

След злополучната среща всички специалисти са категорични, че Олимпиакос се нуждае от крило. Гръцкият тим имаше намерение да привлече Майк Джеймс от Монако. Той беше обявен за Най-полезен играч на Евролигата през сезон 2023/2024, но реши да остане в неговия Монако до 2027 г. 

Така завръщането на Везенков стана приоритет. Българинът вероятно няма да продължи да бъде част от Сакраменто Кингс. Той направи своя дебют в НБА през миналия сезон, но така и не успя да спечели доверието на треньора Майк Браун. 

Преди да премине в Лигата на извънземните българският баскетболист бе част точно от Олимпиакос, като с тима игра на финал на Евролигата и беше обявен за Най-полезен играч на турнира през сезон 2022/2023. 

След сезона в НБА той беше забелязан в залата на "червено-белите", където дори проведе няколко тренировки. 

Ако се завърне в тима Везенков може да се превърне в един от най-добре платените европейски баскетболисти. 

Според медиите в САЩ обаче българинът има намерение да остане в НБА. Денвър и Детройт са два от тимовете, които се интересуват от Везенков и биха го включили в сделки за размяна на играчи.