"Левски" е новият шампион на България за юноши. Днес "сините" детронираха Евроинс Черно море във финала на държавното първенство след 88:81 точки в зала "Христо Борисов" във Варна. Това е втори голям успех за школата след победата и в младежката лига. И двата тима са водени от Явор Аспарухов, който спечели и индивидуална награда за най-добър треньор на турнира.

"Много сме щастливи от успеха, защото той доказва, че в "Левски" се работи правилно. Юношите ни победиха представителите на най-добрата баскетболна школа. Положихме сериозни усилия в последните години и те вече дават резултат. Още с идването ни в "Левски", основната ни задача беше да направим здрава основа на пирамидата, върху която да градим. Тази година нямаме отбор, който да не е взел медал в първенството, като започнем от 12-годишните и стигнем до мъжете", коментира президентът Иван Джиджев.

"Успехът е много ценен, защото беше постигнат във финал срещу Черно море във Варна. Нашият отбор имаше тотално надмощие по време на целия турнир и съвсем заслужено взе трофея", каза ръководителят на детско-юношеската школа на клуба Ивайло Равуцов.