Сакраменто Кингс падна със 105:112 при гостуването си на Оклахома Сити Тъндър в мач от редовния сезон в НБА и съкрати шансовете си за шестото място, даващо право за участие в плейофите. Александър Везенков не записа нито минута на паркета, тъй като треньорът Майк Браун пак го закова на пейката след кратко прекъсване.

Това е трето поражение за „кралете“ в последните четири мача и отново след обрат в последните минути.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Гостите дърпаха конците почти през целия мач, въпреки че звездата им Домантас Сабонис не успя да вкара нито една точка в първата четвърт и допусна няколко грешки. Полувремето приключи при убедителна преднина на Сакраменто с 64:45.

В края на третата част обратът се появи в залата – Оклахома вкара 5 поредни точки и намали изоставането си само на три точки (84:87).

Домакините поведоха за пръв път в мача за 89:87 след кош на Кейсън Уолъс. В следващите минути двубоят вървеше кош за кош, а в заключителните три минути Сакраменто не отбеляза нито една точка – всичко в атака приключваше по елементарен начин, а в защита детинските грешки се нижеха една след друга. „Кралете“ бяха разковани и напълно заслужено загубиха.  

Шей-Гилджъс-Алекзандър беше най-резултатен за Оклахома с 40 точки, към които добави 7 борби и 4 асистенции.

За Сакраменто Ди'Аарън Фокс беше отличник с 33 точки за гостите, а Сабонис бе изключително пасивен – едва 8 точки и край на блестящата му серия от 61 поредни мача с "дабъл-дабъл".