Националният отбор на България по баскетбол остана без селекционер, след като израелецът Шарон Друкер официално отказа да води тима. Той бе избран с пълно единодушие на Управителен съвет преди около месец, но днес всичко приключи с удар върху българската федерация по баскетбол.

"Не ме изненадва развоя на събитията. Неприятно е, но вижте, нека си признаем, че баскетболът ни отдавна не е на това ниво, на което беше. Мога да ви кажа, че израелецът постъпи крайно некоректно с нас. Първоначално беше съгласен на нашите условия. Каза, че всичко е ОК. Затова ние от Управителния съвет го избрахме. Нали не си мислите, че ако нямаше съгласие от Друкер, ние ще гласуваме за него. След това Глушков ходи на среща в Израел, очаквахме да финализират нещата. Сега Друкер се отметна и ни постави в трудна ситуация. Не хвърляйте вината върху Глушков, защото първоначално той имаше "да" от израелеца и затова ние пристъпихме към избора му", коментира Сашо Везенков.

На въпрос, какво следва от тук нататък и кой ще бъде избран за треньор, шефът в Лукойл Академик каза: "Сега не трябва да се избързва. Имаме известно време, за да намерим треньор."

Припомняме, че България е в една група със Словения, Украйна и Косово в квалификациите за Евробаскет 2017.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ