Изпълнителният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков благодари на Тодор Стойков. Баскетболистът днес официално прекрати кариерата си, след като спечели общо 13 шампионски титли (11 поредни с Лукойл Академик) и 9 купи на България.

"С отказването на Тодор Стойков приключва цяла ера в историята на Лукойл Академик. Всички успехи на отбора, всички покорени върхове и постижения, до които сме издигнали името на нашия клуб през последното десетилетие са свързани с Тодор Стойков. Единственото, което ние трябва да направим, е да му благодарим за отдадеността и годините, в които той бе наш лидер, реализатор и капитан", заяви Сашо Везенков.

"В българския баскетбол има недостиг на характери като този на Стойков. Ние имаме нужда от бойци, от борци, от победители. Той бе такъв. Напоследък все по-често в България се играе не за победи и резултати, а за забавление. Стойков трябва да служи за пример на следващите ни поколения и ние, в Лукойл Академик ще продължим да се осланяме на неговата помощ и на неговата диря", допълни Везенков.

"В живота всичко си има начало и край. Стойков оставя почти 20 години от живота си в баскетбола, половината от тях в Лукойл Академик. Ще бъде трудно и тежко, но ние ще трябва да продължим напред и отново да бъдем на ниво, да преследваме високи цели и да държим високо вдигната летвата. От днес нататък се отваря нова страница в клубната история", каза още директорът./БЛИЦ