Националният отбор на България за юноши до18 години ще играе за разпределение на местата от 13 до 16 на Европейското първенство в дивизия А. Днес нашите паднаха от Италия с резултат 57:67 и така пропуснаха шанс да се спасят с победа срещу адзурите. Сега единствената възможност това да се случи е българите да спечелят следващите си два мача. В утрешния си двубой, който отново ще е от 14.00 часа, нашите ще срещнат загубилия мачът между Босна и Херцеговина и Гърция.

Италианците започнаха по-добре и поведоха с 9:2, след което продължи да поддържат аванс. В един момент на два пъти адзурите дръпнаха с 10 точки, но с 5 поред за края на първата част нашите намалиха. Във втората разликата се поддържаше, но Италия направи серия от 14:0 и дръпна с цели 19. Нашите вкараха последният кош преди почивката, а след паузата тръгнаха и с 11 точки поред и намалиха пасива си само на 6. Италианците върнаха преднината си на 10, но пък серия от 8:0 за нас намали изоставането на 2 точки и върна тима в мача. След третата част адзурите водеха с 55:50, а в последната нашите вкараха първите 2 точки. Съперникът обаче веднага се откъсна на 8 напред, след което поддържаше преднина и не остави шанс на нашите за обрат.


Проблем за нашите се оказаха точките след грешки, където Италия вкара 24, докато България 14. Нашите направиха и 11 грешки в повече – 24:13, което оказа влияние върху резултата. Адзурите пък стреляха повече тройки отколкото от средно разстояние, като вкараха 10 от 37, но пък това също наклони везните в тяхна полза.

По 12 точки за нашите отбелязаха Венелин Христов и Александър Везенков, а по 9 точки имаха Юлиян Владимиров и Евгени Хаджирусев.

За италианците с 13 точки и 10 борби приключи Симоне Фонтекио.